Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
hn -ά»

 

Πως αντιδράτε στην κριτική ότι ο Γ. Παπανδρέου ήταν στέλεχος ανώτατο των κυβερνήσεων Σημίτη και έπρεπε να ξέρει ότι υπήρχε θέμα στο ζήτημα της διαχείρισης του δημόσιου χρήματος;
«Και εγώ ήμουν στέλεχος των κυβερνήσεων Σημίτη και πρέπει να σας πω ότι το έργο που παρήχθη για την Ελλάδα  ήταν τέτοιο που η αποτίμηση δεν θα σκιαστεί από περιπτώσεις μεμονωμένων στελεχών που υπερέβησαν την ηθική.
Έχουμε προηγούμενο στην Ελλάδα, το σκάνδαλο Κοσκωτά, όπου και τότε υπήρχαν 2-3 πρόσωπα που ουσιαστικά πήγαν να οδηγήσουν μια ολόκληρη παράταξη να απολογείται. Η ιστορία όμως κατέγραψε διαφορετικά τον Ανδρέα Παπανδρέου».

Θεωρείτε ότι δεν σπιλώνεται η παράταξη ολόκληρη από 2-3 ανθρώπους
«Όχι βέβαια».

Στις δημοσκοπήσεις βλέπουμε το ΠΑΣΟΚ να υποχωρεί, την ψαλίδα να ανοίγει και  τους περισσότερους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να θεωρούν ότι υπήρχε πρόβλημα με το κομματικό ταμείο:
«Οι μετρήσεις αποτυπώνουν την βούληση των πολιτών στη στιγμή. Εγώ έχω και μια άλλη άποψη, θεωρώ τον μακαρίτη τον Γκάλοπ, ότι υπήρξε εκείνος που έβαλε στα θεμέλια της Δημοκρατίας ένα φυτίλι, γιατί δυστυχώς η δημοκρατία και οι κανόνες  λειτουργίας της παρεξέκλιναν πλέον και το σύνολο του πολιτικού κόσμου εστιάζει τη αξιοπιστία του στο κατά πόσο μια μέτρηση σε μια δημοσκόπηση την δικαιώνει. Αυτά όμως είναι εφήμερα πράγματα.
Για αυτό πιστεύω ότι προκειμένου να υπερβούμε αυτή την κρίση, όχι να την καλύψουμε,  οι τομές που πρέπει να γίνουν στο πολιτικό σύστημα είναι σημαντικές. Όσον αφορά τη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών των κομμάτων έκλεισε ο κύκλος του ’74.
Σε συνδυασμό με αυτό που κάναμε το 2002, που απαγορεύτηκε η διαφήμιση των πολιτικών προσώπων, να γίνει το ίδιο πράγμα και στα κόμματα. Το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος στα κόμματα είναι η τηλεοπτική διαφήμιση. Αυτή πρέπει να καταργηθεί πλέον. Διαφήμιση τηλεοπτική πλέον κάνουμε στα προϊόντα. Τα κόμματα δεν μπορεί να είναι προϊόντα προς κατανάλωση».